Vinterskärgårdsresa med Vargarna 16 mars 2010

 

En strålande vacker vinterdag samlades 10 tappra Vargar och Varginnor i Sollenkroka för att genomföra en vådlig vinterseglats med Vaxholmsbolaget till Möja för att intaga en lunch.

Några kom med båten, andra kom med SL-buss, åter andra hade tagit sina bilar dit.

 

 

Här stångar sig Vaxholmettan in genom isen till Sollenkroka brygga

Väl ombord intog vi sköna platser längst fram och startade vår gemensamma resa

 

 

Efter ett par bryggangöringar hade båten stångat sig fram till slutdestinationen Möja där en gammal SL-buss tog oss en bit in på ön till Wikströms fiskrestaurang.

Där inmundigades ”stor fisksoppa”, ”stekt torsk” eller ”strömmingsfileer med potatismos” vartill dracks både öl och vin.

 

 

En ståtlig havsörn svävade över oss i den helt molnfria himlen när vi tittade ut, men på bilden ovanför tittar vi mot kameran.

Efter den superba maten tog den gamla bussen oss tillbaka till båten för hemresan och här står vi på bryggan innan vi kliver ombord.

 

 

Så bar det hemåt i den isränna vi bröt på utresan och slutligen angjordes Sollenkroka där vi skildes åt efter en fantastisk resa över snövita vidder och i strålande sol.

Ett stort tack till ordförande Ulf som var vår eminente reseledare.

Ett speciellt tack till Uffe Fernström , initiativtagare till resan, som dock ramlat och slagit sig så pass att han inte kunde komma med.

 

Krönikör Curt Edström